WIKIvarium:Over WIKIvarium

Uit WIKIvarium
Versie door Carolien (Overleg | bijdragen) op 15 dec 2009 om 14:20

Ga naar: navigatie, zoeken

Bron: Wikipedia, de vrije encyclopedie.

Meer dan twintig procent (>20%) van de Nederlandse bevolking is verminderd zelfredzaam en loopt hierdoor een verhoogd risico bij incidenten, rampen en calamiteiten. De Taakgroep Handicap en Lokale Samenlevingstelt dan ook alles in het werk om het onderwerp 'Veiligheid en Handicap' bespreekbaar te maken.

De Taakgroep Handicap en Lokale Samenleving/ Rvarium® heeft vanuit het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties in Nederland de rol gekregen om het hoofdstuk veiligheid in relatie tot verminderde zelfredzaamheid op de kaart te zetten en hierin een bewustwordingsslag te maken. Dit doen wij door in heel Nederland trainingen te organiseren voor verschillende gemeenten, hulpdiensten ea. rondom dit thema. Op beurzen hebben wij vaak een ervaring-activiteit. Bijvoorbeeld ons "stiltecentrum" en de circustent "Rvarium". Dit is een creatieve leeromgeving waar mensen kunnen ervaren welke risico’s en gevaren verminderd zelfredzame mensen kunnen lopen bij incidenten, rampen en calamiteiten.

Ook het WIKIvarium is een project om een bewustzijn over veiligheid in relatie tot verminderde zelfredzaamheid te vergroten.

Uitgangspunten:

  • Het WIKIvarium is een kenniscentrum waar iedereen aan mee kan werken. Dit kenniscentrum is een naslagwerk en de inhoud moet verifieerbaar zijn. WIKIvarium is niet om uw eigen mening of inzicht te verkondigen.
  • Het WIKIvarium is neutraal, het is niet bedoeld om reclame te maken of prooaganda te verspreiden.
  • WIKIvarium bevat vrije inhoud. De teksten op WIKIvarium mogen door iedereen bewerkt worden. Het bewerken van WIKIvarium gebeurt vrijwillig en vrijblijvend. Voeg geen teksten toe waar auteursrechten op rusten. Alle tekst is vrij beschikbaar en mag verspreid worden onder twee licenties: de Creative Commons Naamsvermelding/Gelijk delen en de GNU-licentie voor vrije documentatie (GFDL). Wat je toevoegt aan WIKIvarium blijft bewaard, zelfs de bijdragen die verwijderd worden.
  • WIKIvarium heeft een gedragscode: Respecteer iedereen die aan WIKIvarium bijdraagt. Blijf beleefd en kalm, ook als het er heet aan toe gaat. Ga uit van goede wil. Overleg wanneer je ergens niet uit komt.


Servicepagina's WIKIvarium:

Meedoen aan het WIKIvariumSpelregelsBewerkingstipsWIKIvarium:PrivacybeleidWIKIvarium:Algemeen voorbehoudWIKIvarium:Over WIKIvarium

Persoonlijke instellingen