WIKIvarium:Over WIKIvarium: verschil tussen versies

Uit WIKIvarium
Naar navigatie springenNaar zoeken springen
Geen bewerkingssamenvatting
(geen verschil)

Versie van 15 dec 2009 14:08

Meer dan twintig procent (>20%) van de Nederlandse bevolking is verminderd zelfredzaam en loopt hierdoor een verhoogd risico bij incidenten, rampen en calamiteiten. De Taakgroep Handicap en Lokale Samenlevingstelt dan ook alles in het werk om het onderwerp 'Veiligheid en Handicap' bespreekbaar te maken.

De Taakgroep Handicap en Lokale Samenleving/ Rvarium® heeft vanuit het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties in Nederland de rol gekregen om het hoofdstuk veiligheid in relatie tot verminderde zelfredzaamheid op de kaart te zetten en hierin een bewustwordingsslag te maken. Dit doen wij door in heel Nederland trainingen te organiseren voor verschillende gemeenten, hulpdiensten ea. rondom dit thema.

Op beurzen hebben wij vaak een ervaring-activiteit. Bijvoorbeeld ons "stiltecentrum" en de circustent "Rvarium". Dit is een creatieve leeromgeving waar mensen kunnen ervaren welke risico’s en gevaren verminderd zelfredzame mensen kunnen lopen bij incidenten, rampen en calamiteiten.

Verder zijn en worden er producten ontwikkeld in Nederland die mogelijk een Rvarium keurmerk krijgen wanneer de kwaliteit hoog is, dit product voor de doelgroep echt veiligheid biedt, en wanneer dit product ook (en misschien wel juist) te gebruiken is door mensen met een beperking.