Spelregels

Uit WIKIvarium
(Verschil tussen bewerkingen)
Ga naar: navigatie, zoeken
(Nieuwe pagina aangemaakt met '== De belangrijkste spelregels == * Schrijf in het Nederlands * Probeer objectief te zijn (geen reclame, geen propaganda, geen schuttingtaal). * Nieuwe onderwerpen …')
 
Regel 1: Regel 1:
 
== De belangrijkste spelregels ==
 
== De belangrijkste spelregels ==
  
* Schrijf in het Nederlands  
+
* Schrijf in het Nederlands.
* Probeer objectief te zijn (geen reclame, geen propaganda, geen schuttingtaal).  
+
* Wees altijd objectief (geen reclame, geen propaganda, geen schuttingtaal).  
* Nieuwe onderwerpen dienen relevant te zijn d.w.z. blijf binnen het opgestelde kader van WIKIVARIUM.  
+
* Nieuwe onderwerpen dienen relevant te zijn d.w.z. blijf binnen het [[opgestelde kader]] van WIKIvarium.  
* Het gebruik van auteursrechtelijk beschermd materiaal (zowel tekst als afbeeldingen) zonder toestemming is niet toegestaan.  
+
* Het gebruik van auteursrechtelijk beschermd materiaal (zowel tekst als afbeeldingen) zonder toestemming is niet toegestaan. Wanneer u een auteur om toestemming wilt vragen kunt u daarvoor de [http://nl.wikipedia.org/wiki/Help:Toestemming/Voorbeeldbrief_tekst|blank voorbeeldbrief] van wikipedia gebruiken.
 
* Schrijf zo encyclopedisch mogelijk. Zorg dat je artikel(tje), hoe klein ook, binnen het kenniscentrum past door taalgebruik en opmaak. Over layout is veel discussie, houd daar dus rekening mee.  
 
* Schrijf zo encyclopedisch mogelijk. Zorg dat je artikel(tje), hoe klein ook, binnen het kenniscentrum past door taalgebruik en opmaak. Over layout is veel discussie, houd daar dus rekening mee.  
 
* Houd rekening met elkaar. We gaan ervan uit dat iedereen z'n best doet (assume good faith), pleeg dan ook overleg. Loop elkaar niet voor de voeten en vermijd bewerkingsoorlogen.
 
* Houd rekening met elkaar. We gaan ervan uit dat iedereen z'n best doet (assume good faith), pleeg dan ook overleg. Loop elkaar niet voor de voeten en vermijd bewerkingsoorlogen.

Versie van 15 dec 2009 om 12:13

De belangrijkste spelregels

  • Schrijf in het Nederlands.
  • Wees altijd objectief (geen reclame, geen propaganda, geen schuttingtaal).
  • Nieuwe onderwerpen dienen relevant te zijn d.w.z. blijf binnen het opgestelde kader van WIKIvarium.
  • Het gebruik van auteursrechtelijk beschermd materiaal (zowel tekst als afbeeldingen) zonder toestemming is niet toegestaan. Wanneer u een auteur om toestemming wilt vragen kunt u daarvoor de voorbeeldbrief van wikipedia gebruiken.
  • Schrijf zo encyclopedisch mogelijk. Zorg dat je artikel(tje), hoe klein ook, binnen het kenniscentrum past door taalgebruik en opmaak. Over layout is veel discussie, houd daar dus rekening mee.
  • Houd rekening met elkaar. We gaan ervan uit dat iedereen z'n best doet (assume good faith), pleeg dan ook overleg. Loop elkaar niet voor de voeten en vermijd bewerkingsoorlogen.

Normen

Belangrijk om te weten is dat wij een paar normen hebben afgesproken die je geacht wordt te respecteren.

  1. Dit is geen discussieforum. In overleg met elkaar zoeken we met respect voor de mening van anderen naar een oplossing. Daar zijn de overlegpagina's voor, bovenaan op elke pagina.
  2. We proberen de artikelen zo objectief mogelijk te houden. Dat betekent dat WIKIVARIUM geen platform is voor het verkondigen van iemands eigen overtuiging, ook al is het onderwerp nog zo controversieel. Het is géén preekstoel, géén plek voor actievoering. WIKIVARIUM is een kenniscentrum.
  3. Als je het werk van iemand anders wilt verbeteren, of eigen kennis wilt toevoegen, maar je niet zeker van jezelf bent, of als je een vraag of opmerking over een pagina hebt, dan is daar de overlegpagina van dat onderwerp voor.

Toelatingsbeleid

WIKIVARIUM heeft geen toelatingsbeleid. In principe kan iedereen aan het kenniscentrum werken. Sommigen vragen zich misschien af wat dat betekent voor de uiteindelijke kwaliteit van WIKIVARIUM. Bedenk dan dat wellicht juist door die verscheidenheid een zeer acceptabel niveau kan worden bereikt. Omdat WIKIVARIUM ook experts en ervaringsdeskundigen aantrekt wordt het kenniscentrum inhoudelijk steeds uitgebreider. Bovendien, mensen die niets van een onderwerp weten blijven er in het algemeen vanzelf vanaf, of gaan lezen en studeren om meer te weten te komen. Zowel academisch gevormde mensen als ieder ander die een positieve bijdrage willen leveren zijn van harte welkom. We hopen dat je er hoe dan ook veel plezier aan zult beleven.

Persoonlijke instellingen