Rvarium Fire-Squid

Uit WIKIvarium
Ga naar: navigatie, zoeken

Inhoud

Introductie

De Rvarium Fire-Squid is een uniek vormgegeven en zéér effectief blusmiddel. Hij weegt niet meer dan 1,5 kg. en is speciaal ontworpen om met één hand bediend te worden. Met een blustijd van +/-30 sec. en een blusreikwijdte van 3 tot 4 meter is de Rvarium Fire-Squid zeer geschikt voor het blussen van beginnende branden in huis, in de auto, de caravan of aan boord van boten. Bij de Rvarium Fire-Squid is geen jaarlijkse kostbare controle nodig. Alleen de batterij moet iedere 5 jaar worden vernieuwd.

Types

Er zijn drie types, de Rvarium Fire-Squid, de Rvarium Fire-Squid Premium en de Rvarium Fire-Squid Premium Plus. De Rvarium Fire-Squid Premium is anders dan bestaande draagbare blusmiddelen. Tijdens het blussen komt er een telefonisch contact tot stand met een alarmcentrale. Tijdens dit gesprek krijgt de centralist extra informatie over de situatie. Desgewenst wordt gelijktijdig ook nog een persoonlijk (medisch) dossier geopend. Hierdoor kunnen de gealarmeerde hulpdiensten direct maatwerk leveren.

De Rvarium® Fire-Squid Premium Plus biedt naast de communicatie/techniek van de Premium nog iets extra´s. Via apparaatidentificatie of GPS-technologie wordt eveneens de exact locatie van de Rvarium Fire-Squid Premium Plus tijdens het blussen doorgegeven.

De Dry Sprinkler Powder Aerosol (DSPA) aerosol

De Rvarium Fire-Squid maakt gebruik van deze milieuvriendelijke blusstof en is niet schadelijk voor mens, dier en elektronica. DSPA Aerosol is opgebouwd uit deeltjes van microformaat en uit verschillende kalium verbindingen Wanneer de Rvarium Fire-Squid d.m.v. een ontsteking wordt geactiveerd, verlaat dit mengsel de Rvarium Fire-Squid. Vlammen worden binnen enkele seconden gedoofd of onderdrukt waardoor de hitte die door de brand is ontstaan drastisch afneemt. De Rvarium Fire-Squid kan worden gebruikt bij A,B,C en F branden.

Onderhoud

De Rvarium Fire-Squid heeft géén drukvat. Dit in tegenstelling tot de gangbare blusapparaten. Daardoor is de jaarlijkse en kostbare controle overbodig. Alleen de ontstekingsbatterij moet iedere 5 jaar worden vernieuwd.

Kernmerken

Type Fire-Squid Fire-Squid Premium Fire-Squid Premium Plus
Capaciteit 150 gram 150 gram 150 gram
Houdbaarheid Onbeperkt Onbeperkt Onbeperkt
Communicatie - + +
GPS - - +
Med. dossier - + +
Gewicht 1,5 kg 1,5 kg 1,5 kg
Eenarmigheid + + +
Watergebruik - - -
Blustijd 30 seconden 30 seconden 30 seconden
Bereik 3 m 3 m 3 m
Afkoelend vermogen brand Groot Groot Groot
Bevrieskans - - -
Nevenschade - - -
Milieuschade - - -
Toxisch - - -
Zuurstof verdringing - - -
Brandtypen A B C F A B C F A B C F
Binnen + + +
Buiten + + +


Voordelen

De Rvarium Fire-Squid is het enige draagbare blusmiddel ter wereld dat:

  • Onmiddellijk de hulpdiensten kan laten waarschuwen (Premium en Premium Plus);
  • De locatie van de brand kan doorgeven (Premium Plus);
  • Uw persoonlijke gegevens aan de hulpdiensten kan doorgeven (waaronder uw naam, adres, beperkingen, medicatie, allergieën etc.) (optioneel bij Premium en Premium Plus);
  • Gebruik maakt van een niet schadelijke/ niet toxische, door TNO goedgekeurde blusstof (DSPA Aerosol) waardoor ademhalen mogelijk blijft;
  • 30 sec. gericht en op een afstand van 3 tot 4 meter een beginnende brand blust;
  • Eenvoudig met één hand kan worden bediend;
  • Een gewicht heeft van ongeveer 1,5 kg.;
  • Milieuvriendelijk is;
  • Zéér effectief is bij beginnende branden;
  • Geen jaarlijkse controle nodig heeft en dus lage exploitatielasten kent.

Zie voor meer informatie: Rvariumproducts

Ervaringen

Als gebruiker van bestaande conventionele handbrandblusapparaten en beperkt door reumatische aandoeningen, is het onmogelijk op een veilige en efficiente manier een beginnende brand te blussen. Met de Rvarium Fire-Squid is dat een fluitje van een cent.

Video

Klik hier om de video te bekijken

Persoonlijke instellingen